BIO

CONTACT

zeg en waar zijt gij
deze zomer geweest?
ik helemaal nergens
ik was heel de tijd hier
in mijn hoofd

 

Ik schrijf omdat ik het niet laten kan. Ik schrijf, omdat ik iets te zeggen heb. Vroeger bezette ik nogal eens pleinen, nu bezet ik gedachten. Ik publiceerde een aantal jaren geleden regelmatig in DeWereldMorgen: zowel interviews met straathoekwerkers, dokwerkers, kunstenaars, vluchtelingen en activisten als mijn vertalingen van onder andere teksten van Yanis Varoufakis en artikels uit Counterpunch en ROAR Magazine. Daar kwam mijn opleiding als Germanist goed van pas. Tussen al dat schrijven door doceer ik ook al 20 jaar Nederlands aan anderstalige volwassenen. Het is te zeggen, ik geef mijn cursisten opdrachten, zij doen er kleine mirakels mee.

Verder schrijf ik gedichten. Ik hou van de kracht van taal en de klank en het ritme. Po√ęzie kan een sterk wapen zijn. Overigens ben ik van mening dat het maar eens gedaan moet zijn met het patriarchaat.

 


Sarah Wagemans verhuisde van twee hoog in hartje Borgerhout naar een dorp naast de Zenne. Daar bestudeert ze de dieren en de mensen, fotografeert de dingen en schrijft gedichten.

 
 
 
 

BESTEL

bestel hier uw exemplaar van Loopgravenonderbreking